• No products in the cart.

Babys smagssans

Sense of taste

Babys smagssans

Stimuler babys smagssans med produkter fra Woodland Wonders. Vores ingredienser er nøje udvalgte til at stimulere og udfordre dit barns smagsløg som eksempelvis den fine havre fra Dalby Mølle.

Tip: Prøv de forskellige grødvarianter og vær tålmodig, når du introducerer nye smage og konsistenser, da det ofte kan kræve lidt tilvænning.

Herunder kan du læse om 10 andre metoder til at stimulere dit barns smagssans 

1: Stimuler allerede under graviditeten

Vidste du, at barnets smagsløg allerede er udviklet allerede tre måneder inde i graviditeten? Omkring fire måneder inde i graviditeten kan fostret skelne mellem sure, søde, salte og bitre smage. Uanset, hvad der spises gennem graviditeten, kan barnet i maven smage det via fostervandet. Derfor er det en god idé at stimulere barnets smagssans allerede tidligt i graviditeten. På den måde øger du sandsynligheden for sundere madvaner senere i livet og nedsætter kræsenhed.

2: Forskellige smage i brystmælk

Den mad du spiser, mens du ammer, afgiver også smagsstoffer til den mælk baby får. Hvis du spiser sund mad som fed fisk, stærke krydderier, citrusfrugter m.m. vil dit barn kunne smage det i mælken. Vær derfor åben for nye og anderledes smage, mens du ammer.

3: Introducer gradvist

Brystmælk er meget sødt, derfor elsker barnet søde ting. Det kræver tilvænning at bevæge sig over i mindre søde smagsvarianter. Start fx med sød kartoffel, så overgangen bliver mindre.

4: Vær ikke bange for krydderier

Mange undlader krydderier til barnets mad, da de er af den overbevisning, at babyer foretrækker neutrale og milde smage. Stimuler babys smagssans ved at give forskellige krydderier som fx karry eller gurkemeje, for at udfordre de små smagsløg.

5: Opfordre dem til at være nysgerrige på forskellige smage

Bare fordi, at dit barn spiser en bestemt grød op, hver gang, behøver du ikke holde dig udelukkende til den ene variant. Variation er nøglen, stimuler babys smagssans ved at tilbyde forskellige smage og teksturer. Dette vil hjælpe dit barn til at nyde en større variation af mad.

6: Lad dem spise selv

Selvom det sviner, så er det en vigtig del af børns udvikling at undersøge maden og træne øje-håndkoordinationen. Lad barnet udforske maden og lad det smage på det i sit eget tempo og selvom maden havner andre steder end i munden, er dette vigtigt for stimulering af sanserne.

7: Eksperimentér med konsistenser

Teksturen på den mad, du giver dit barn, er også vigtig i forbindelse med dets udvikling. Når maden bliver grovere i konsistensen og barnet tygger mere, selv uden tænder, optages de gode næringsstoffer nemmere i kroppen. Det træner ligeledes talemusklen.

8: Undgå salt og sukker

Undgå salt, da for store mængder kan have en skadelig effekt på dit barns nyrer. Undgå ligeledes raffineret sukker, da det kan give huller i tænderne og give det man i dagligt sprog kalder sukkerchok.

9: Vær et godt eksempel

Dit barn er en mester i imitation og spejler sig i din måde at være på. Hvis du udtrykker, at du ikke kan lide noget bestemt, vil dit barn med stor sandsynlighed også udvise utilfredshed over for det. Vær derfor et godt eksempel og spis sundt og varieret overfor dit barn. Vis og fortæl, at det smager godt, så barnet bliver nysgerrig på selv at prøve.

10: Følg dit barns tempo

Der er ingen grund til at prøve alt af på en gang. Lyt til dit barn og lad det smage og spise i dets eget tempo. Med lidt tålmodighed og support kan du hjælpe dit barn med at være nysgerrig på nye smage og konsistenser. Nogle gange skal den bestemte madtype introduceres nogle gange, før de små accepterer den nye smag.

Få 15% rabat