• No products in the cart.

Allergi

Når dit barns mad begynder at blive mere varieret, er det en god idé at se efter tegn på allergi. Du kan aldrig blive for forsigtig.

Se efter symptomer

Symptomer på fødevareallergi skyldes kroppens immunforsvar, der reagerer alarmerende på maden. Det kan inkludere diarré, åndedrætsbesvær, hævelse og udslæt. Disse symptomer kan komme kort tid efter madindtaget eller nogle timer efter.

I sjældne og alvorlige tilfælde, kan fødevareallergi lede til anafylaksi, som kan forårsage hævelse i hals og mund og kan være livstruende. Hvis du har mistanke om anafylaksi, skal du kontakte alarmcentralen med det samme.

Er din baby i risikozonen?

De fleste babyer og småbørn kan spise varieret mad uden nogle problemer. Men der er større sandsynlighed for, at dit barn har en fødevareallergi, hvis enten forældre eller søskende lider af eksem, astma eller høfeber. Rådfør dig derfor altid med din læge om, hvad du skal være særligt opmærksom på, hvis din familie er disponeret for fødevareallergi.

Hvad kan forårsage en allergisk reaktion?

Der er visse fødevarer, hvor sandsynligheden for allergi er større. Det inkluderer mælk, æg, hvede, nødder, sesamfrø, soja, sennep, fisk og skaldyr. Hvis du har mistanke om allergi, skal du undgå at give dit barn disse fødevarer, før dit barn er seks måneder. Derefter kan du introducere dem én ad gangen, for at holde øje med dit barns reaktion. Hele nødder bør dog undgås, indtil dit barn er fire år, på grund af risiko for kvælning.

Undgå jordnøddeallergi

Hvis nogle i jeres tætte familie har eksem, astma, høfeber eller andre fødevareallergier, kan det være en god idé at undgå jordnødder, når du ammer. Det er altid klogt at vente med at give fødevarer, der indeholder jordnødder til barnet, er mindst seks måneder. Tjek altid ingredienslisten for spor af jordnødder, hvis du er i tvivl.

Tjek altid ingredienslisten

Hvis et produkt indeholder en af de almindelige allergener, vil det være anvist på bagsiden af produktet med det almindelige navn. Sørg derfor for, at du tjekker ingredienslisten.

Top 10 af almindelige madallergener

  • Æg
  • Mælk
  • Sennep
  • Jordnødder
  • Fisk og skaldyr
  • Sesam
  • Soja
  • Sulfitter
  • Trænødder
  • Hvede

Information om allergener i Woodland Wonders produkter

Reglerne for fødevareinformation er, at alle allergener i produkter skal være tydelig fremhævet i ingrediensdeklarationen. Vi fremhæver allergener med blå tekst i ingredienslisten på bagsiden af vores pakker.

Under ingredienslisen angiver vi enhver information, der ’kan indeholde spor af’, hvis det ikke er en del af ingredienserne, men er tilstede på fabrikken. Hvis produktet ikke har et allergen fremhævet, er der ikke nogen grund til bekymring.

Du kan find en oversigt over alle allergener i Woodland Wonders produkter her:

Allergeneoversigt
Christina Hansen
FRA CHRISTINAS EGET KØKKEN

Christinas mission

Jeg har skabt Woodland Wonders for at hjælpe din baby med at få sunde spisevaner, der varer hele livet ved at skabe velsmagende og stimulerende måltider, der er lette at tilberede. Så kan du spare tiden i køkkenet og i stedet bruge den på den vigtigste person i hele verden.